Soha jobbkor: 1,8 milliárdot ad a kormány panziók építésére

2020. július 20., 10:25

Szerző:

Új panziók építésére pályázhatnak Pest megyei vállalkozások 1,8 milliárd forintos keretösszeggel – jelentette be Varga Mihály a Facebookon. A pénzügyminiszter azt mondta, a kormány a gazdaságvédelmi intézkedéseken keresztül már több mint 300 milliárd forinttal segítette a turisztikai cégeket.

Bár Varga szerint a hazai turizmus 2010 óta évről évre rekordokat dönt Magyarországon, a járvány miatt leállt az ágazat, májusban a vendégforgalom 93 százalékkal, a reptéri utasforgalom 98 százalékkal zuhant vissza.

A Pest megyei vállalkozások és önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok most a program keretében 1,8 milliárd forint értékben, 60 és 300 millió forint közötti támogatást igényelhetnek, amelyből lehetőség van új panziók építésére és a működtetéshez szükséges eszközök beszerzésére, informatikai és infrastrukturális beruházásokra. 

Kérdés ugyanakkor, mikor talál magára a turizmus, hiszen külföldön most újra erőre kapott a járvány, idehaza pedig még egy második hullám is okozhat komoly gondokat.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.