Betöltötte huszonnyolcadik évét a világ legöregebb óriáspandája

2020. szeptember 14., 15:51

Szerző:

Huszonnyolcadik születésnapját ünnepli hétfőn a világ legidősebb, fogságban élő óriáspandája, amely természetes módon képes utódokat nemzeni.

A nyugat-japán Vakajama prefektúrabeli Adventure World állatkert Ejmej (Eimei) nevű hím óriáspandáját, amely emberi években már több mint 80 évesnek számít, tortával köszöntötték az évfordulón.

A Pekingben született állat 1994. szeptember 6-án érkezett Japánba és azóta 15 kölyköt nemzett, közülük 11 már Kínában van.

Fotó: Pinterest

Fotó: Pinterest

A pandát 2014-ben ismerték el a világ legidősebb, fogságban élő olyan óriáspandájaként, amely természetes módon képes utódokat nemzeni.

Az állatkert bambuszokkal díszítette fel az óriáspanda lakhelyét, hogy ezzel kívánjon neki további hosszú és egészséges életet.

Ejmej júniusban párosodott a 20 éves Rauhinnal, amellyel már kilenc közös utódjuk van. A nőstény várhatóan ősszel hozza a világra a kicsinyeit.

 

 

15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.