Őrizetbe vették Ján Kuciák gyilkosait

2018. szeptember 27., 09:56

Szerző:

Őrizetbe vették Ján Kuciak oknyomozó újságíró és menyasszonya meggyilkolásának gyanúsítottjait Szlovákiában – írja az MTI. Rendőrségi bejelentésre hivatkozva a TASR hírügynökség azt írta, jelenleg házkutatások folynak, további információkat akkor tesznek közzé, ha a helyzet megengedi. A TASR saját információként közölte, hogy Ján Kuciák gyilkosairól van szó, a Dennik N pedig úgy tudja, nyolc embert vettek őrizetbe a rendőrök Dél-Szlovákiában.

Az aktuality.sk portál tényfeltáró újságíróját és a barátnőjét február 25-én találták meg holtan a pár nagymácsédi házában. Kuciák utolsó, befejezetlenül maradt cikke arról szólt, hogy a calabriai olasz maffia, a 'ndrangheta milyen kapcsolatrendszert épített ki szlovák politikai elit képviselőivel, így Robert Fico akkori miniszterelnök asszisztensével, Mária Troškovával. Ezt a cikket ide kattintva lehet magyarul elolvasni. 

A kettős gyilkosság után Szlovákiában tüntetéssorozat kezdődött az ország megtisztulásának, a korrupció felszámolásának a követelésével.

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.