Óriási pert akasztanak Brad Pitt nyakába azok, akiknek házat épített a Katrina hurrikán után

2018. szeptember 20., 15:07

Szerző:

A 2005-ös, ötös erősségű Katrina hurrikán a legnagyobb károkat egyértelműen New Orleans városában okozta, a Mexikói-öböllel találkozó partvidék mentén 800 ezer házat semmisített meg. Rengetegen földönfutóvá váltak. Ekkor lépett színre Brad Pitt, aki létrehozta a Make It Right nevű alapítványt, amelynek célkitűzése a földel egyenlővé tett otthonok újjáépítése volt. A 2007-es alapítását követő hónapokban, a Make It Right már hat lakóházat húzott fel, darabját 150 ezer dollárért. Egy évtizeddel később már 100 lakóház állt New Orleansban és New Jersey, Kansas City és egy montanai indiánrezervátum felé terjeszkedett.

A probléma az, hogy a rosszul megtervezett és kivitelezett házak, köztük a vezetékek megbetegítik a lakókat - legalábbis ezt állítja az őket képviselő ügyvéd, Ron Austin, aki hozzátette, az alapítvány nemhogy nem hozta rendbe a házakat, de elfelejtette figyelmeztetni a lakókat a lehetséges gondokról - írta a Business Insider.

A panaszosok szerint a Make It Right évekig nem reagált a problémáikra, és már jó ideje nem is építenek új házakat. A projekt zöldházakról szólt, a falak viszont omladoznak, a padló rohad, az egész házat a penész marja. Mindez annak ellenére, hogy a projekt szerint a felhasznált fa legalább 40 évig ki kellett volna tartson. A lakók ezen felül gázszivárgást, elektromos vezetékek okozta tüzet is jelentettek és állítólag a penészesedésen felül gombák nőnek ki a falakból.

Brad Pitt a botrány után csak annyit közölt, ő ígéretet tett arra, hogy segít az ott lakóknak újjáépíteni a házukat, és az ígéretét továbbra is tartani fogja.