Orbán Viktor levélben mondott köszönetet „harcostársának”, a kormányválságba belebukott Matteo Salvininek

2019. augusztus 29., 13:38

Szerző:

A héten megállapodott egymással az olasz baloldali Demokrata Párt a jobboldali Öt Csillag Mozgalommal, hogy közösen alakítanak kormányt, miután felbomlott az Öt Csillag Mozgalom és a menekültellenes Matteo Salvini által vezetett Liga koalíciója. A két párt ezzel kiénekelte a sajtot Salvini szájából, aki inkább előrehozott választásokat szeretett volna, ugyanis jó eséllyel tovább tudott volna erősödni pártja.

Matteo Salvini idegesebb lehet az utóbbi két hétben, okkal.
Fotó: Facebook/Matteo Salvini

Miközben Salvininek épp komoly politikai vereséget kell megélnie, Orbán Viktor miniszterelnök vállalta, hogy a nyilvánosság előtt küld szívélyes, vigasztaló szándékú levelet.

„Biztosítom Önt arról, hogy mi, magyarok soha nem fogjuk elfelejteni, hogy Ön volt az első olyan nyugat-európai vezető, aki meg akarta akadályozni az illegális migránsok Európába özönlését a Földközi-tengeren keresztül"

– írta Orbán Viktor. A magyar miniszterelnök biztosította barátját arról, hogy a jövőben is "harcostársként" tekint rá majd a Fidesz, még úgy is, hogy az Európai Parlamentben más pártcsaládhoz tartoznak.

A harc pedig nem más mint  „az európai keresztény örökség megőrzése és a migráció megállítása érdekében folytatott küzdelem”.