Orbán ellátogat a rokon lélek keményfiúhoz, csak remélhetjük, hogy most is látjuk a két elvtársi puszit

2018. február 12. 15:04 - szerző: 168 Óra/MTI

Szófiába látogat a jövő hétfőn Orbán Viktor miniszterelnök, és megbeszélést folytat Bojko Boriszovval, az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét ellátó Bulgária miniszterelnökével – erősítette meg Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az MTI kérdésére hétfőn.

A Novinite angol nyelvű, bolgár portál a Boriszov-kormány bejelentésére hivatkozva arról írt, hogy február 19-én és 20-án Szófiában tesz látogatást Orbán Viktor, illetve Sebastian Kurz osztrák kancellár.

Bulgária január 1-jén vette át az EU tanácsának soros elnökségét Észtországtól. Július 1-jétől Ausztria lesz a miniszterek tanácsának következő soros elnöke.

Orbán két hete volt Kurz vendége Ausztriában, Boriszové pedig tavaly szeptemberben Bulgáriában. Az utóbbi exkurzuson a magyar és a bolgár miniszterelnök leugrott a bolgár-török határon épített kerítéshez is, amely az első kerítés volt, amelyet Európában építettek a menekültek feltartóztatásáért. Így talán az sem meglepő, hogy a Boriszov puszival búcsúzott a déli határzár Orbánjától.