Összeomlott az olasz kormánykoalíció, Matteo Salvini új választásokat akar

2019. augusztus 8., 21:01

Szerző:

Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes, belügyminiszter, a Liga párt vezetője csütörtök este közölte, nincs mód az olasz kormánykoalícióban fennálló nézeteltérések rendezésére, így egyetlen lehetőség maradt, új választásokat kell tartani.

Fotó: Merész Márton

Késő délután Giuseppe Conte miniszterelnök Matteo Salvinivel és Luigi Di Maióval, a nagyobbik kormánypárt, az Öt Csillag Mozgalom (M5S) vezetőjével a római miniszterelnöki palotában a kormányválságról tárgyalt.

A tárgyalások után Salvini közleményben tudatta: azt mondta a miniszterelnöknek, hogy összeomlott a Liga és az Öt Csillag Mozgalom (M5S) koalíciója, ezért gyorsan vissza kellene adni a választást a szavazóknak. Hozzátette, a jövő héten összehívhatják a parlamentet az ehhez szükséges eljárások megtétele érdekében.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.