Nyolcvanhét elefántot gyilkoltak le egy afrikai rezervátum mellett

2018. szeptember 4., 19:31

Szerző:

Nyolcvanhét elefánt tetemét találtak egy afrikai rezervátum mellett Botswanában. Ez volt minden idők legnagyobb mészárlása Afrikában – írja a BBC az állatvédő szervezet, az Elephants Without Borders közlése nyomán.

A 87 ormányost – a világ legnagyobb szárazföldi állatának a példányait – néhány héttel ezelőtt ölhették meg az agyarukért. Öt szélesszájú orrszarvúval is orvvadászok végesztek az elmúlt három hónapban

Botswana hírhedt volt az orvvadászokkal való kíméletlen fellépéséről, 130 ezer elefántjával pedig  a legutolsó mentsvárnak számított Afrikában. Ez májusig tartott, amikor Mokgweetsi Masisi elnök hivatalba lépése után lefegyverezték az orvvadászat ellen alakulatot és az orvvadászok tömegesen szabadultak rá az elefántcsordákra. 

Az afrikai elefántok számát 2015-ben mérték fel utoljára. Akkor 352 251 ormányos kóborolt a kontinens 18 országában. Szakértői becslések szerint az elefántok száma tíz év alatt az egyharmadával csökkent. 2010 és 2015 között Tanzánia a populáció 60 százalékát veszítette el, 2015 óta pedig az orvvadászat áldozatául esett elefántok száma a kétszeresére nőtt.