Rablógyilkosság áldozata lett egy dunaújvárosi nő Nigériában, vele és férjével is savat itattak az elkövetők

2019. december 10., 10:45

Szerző:

Rablótámadásban meghalt egy magyar származású nő vasárnap éjszaka a 21 milliós lélekszámú Lagoszban, Nigériában – írja a 112press helyi lapok beszámolói alapján.

A PM News tudósítása szerint két bűnöző támadt a MAERSK szállítmányozási és logisztikai cég kameruni származású helyi igazgatójára és feleségére, K. Bernadettre annak otthonában. Az egyik tettes villanyszerelő volt. A férfi ismerte őt, ezért beengedte a lakásba a társával együtt. A bűnözők ezután két külön helyiségbe zárták be a házaspárt.

A dunaújvárosi K. Bernadettet kényszerítették, hogy adja át a pénzüket és bankkártyáikat, majd savat itattak az asszonnyal, akit ezután megfojtottak. A gyilkosok ezután a férjet is arra kényszerítették, hogy savat igyon. Egy helyi lap szerint az asszonyt és a férfit is megkéselték.

Fotó: 112Press/Facebook

Előtte a férfi még tudott segélykérő üzenetet küldeni valakinek, aki értesítette a hatóságokat.

A nigériai rendőrök még a helyszínen találták az elkövetőket, elfogták őket. K. Bernadett férje életveszélyes állapotban került kórházba.

Az anyáról a lapok azt írták, hogy boldog házasságban élt és három gyermek édesanyja volt.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.