Nézni is rossz, ahogy fiatal, Trump-hívő tinédzserek gúnyolódnak egy őslakos veteránon

2019. január 20., 11:12

Szerző:

Egy, az őslakosok jogaiért kiálló eseményen demonstrált egy vietnámi háborút is megjárt férfi a washingtoni Lincoln Memorialnál, amikor egy másik rendezvényre érkező, fiatal tinédzserekből álló csoport gúnyolódni kezdett rajta.

Fotó: Instagram

A Donald Trump kampánylogójával (Make America Great Again - Tegyük Újra Naggyá Amerikát) díszített sapkákban vonuló fiúk Kentuckyból érkeztek a fővárosba, a Covington katolikus magániskolából, és egy abortuszellenes rendezvényre tartottak, amikor vegzálni kezdték a doboló, éneklő férfit.

Az interneten végigsöprő videón látszik, hogy egyikük az arcába hajol és vigyorog, a többiek körülötte ugrálnak, röhögnek, üvöltöznek.

A videót készítő, szintén diák (de nem a magániskola tanulója) Kaya Taitano a CNN-nek azt mondta, nem érezte magát biztonságban, többször elállták az útját. - A fiúk azt skandálták, „Építsetek falat” és hogy „Trump 2020”.

Nathan Phillips háborús veterán 1972-1976-között szolgált az amerikai seregben.- Féltem, féltettem a fiatal barátaimat, mert nem akarok bajt okozni senkinek. Nem szeretem a gyűlölet szót. Még kimondani sem, de ez az volt. Mint egy vihar, úgy zúdult rám - mondta az idős férfi.

Phillips azonban nem hátrált meg, hiába másztak az arcába a fiatalok, ő tovább énekelt és imádkozott.