Ez eldőlt: Tavasz óta a legszigorúbb korlátozásokat vezették be Németországban

2020. október 28., 18:52

Szerző:

Hétfőtől november végéig csaknem teljesen felfüggesztik a vendéglátóipar és a kulturális szektor működését, a közoktatást és a napközbeni gyermekellátás rendszerét viszont nem állítják le – írja az MTI.

Angela Merkel bejelentette: hétfőtől november végéig az egész országban bezárnak az éttermek és a bárok, és kéthetente fogják felülvizsgálni a szigorításokat. A kancellár azt is elmondta, hogy az intenzív osztályon kezeltek száma tíz nap alatt megduplázódott, és elérheti a teljes kihasználtságot, ha ilyen ütemben terjed tovább a járvány. Hozzátette: a fertőzöttek 75 százalékánál most már nem lehetséges a kontaktkutatás.

A korlátozások által érintett ágazatoknak 10 milliárd eurós támogatási csomagot ígért a kancellár. 

Hétfőtől csak azok az üzletek tarthatnak nyitva Németországban, ahol biztosítani tudják, hogy egy vásárlóra legalább tíz négyzetméter terület jut. A kormány valószínűleg azt fogja tanácsolni a Németországban élőknek, hogy kerüljék a szükségtelen utazást, beleértve a rokonlátogatást is – írja a Guardian.

 

 

15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.