Napokon belül hazamehetnek a kórházból a barlangból szabadult thai diákok

2018. július 14. 11:53 - szerző: 168 Óra

Várhatóan már csütörtökön hazamehet az a 12 fiú, akiket egy elárasztott Thaiföldi barlangból mentettek ki edzőjükkel – írja az ABC News. A gyerekeket kezelő Chiangrai Prachanukroh Kórház vezetői sajtótájékoztatón jelentették be, hogy a fiúk kimentésük időpontjától függően 9-11 napot töltenek megfigyelés alatt az intézményben.

Thaiföld egészségügyi minisztere megersítette, hogy a gyerekek jól vannak, súlyuk már gyarapodott, mindannyian jó étvággyal esznek.

A kórházban több, veszélyes, fertőző betegségre is tesztelték a gyermekfoci-csapatot és edzőjüket is, de minden eredményük negatív lett. A következő napokban pszichológiai vizsgálatokkal mérik fel a gyerekek és az edző mentális állapotát.

A kórházi szakértők arra kérték a gyerekeket, hogy a következő egy hónapban kerüljék a médiával történő érintkezést és ne nyilatkozzanak, mert az visszaidézheti a barlangban átélt traumát. Ugyanakkor a kórházi vezetők a sajtótájékoztatón lejátszottak egy videófelvételt, amelyben a gyerekek arról beszélnek, hogy jól vannak és köszönetet mondanak megmentőiknek.

Megírtuk: barlangrendszerben egy ifjúsági focicsapat 12 tagja és az edző rekedt benn június 23-án, nemzetközi összefogással, július 10-én hozták fel az utolsó gyereket és edzőjüket a felszínre. Mindannyian megmenekültek.