Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

A brit Munkáspárt azonnal kiír egy új Brexit-népszavazást, ha hatalomra jut

2019. október 10. 12:58

A brit Munkáspárt kormányra kerülése után azonnal népszavazásra bocsátja a brit EU-tagság ügyét, azzal a választási lehetőséggel, hogy az Egyesült Királyság maradjon az Európai Unió tagja - mondta csütörtökön a legnagyobb brit ellenzéki erő vezetője.

Jeremy Corbyn, aki a közép-angliai Northampton városában rendezett pártgyűlésen részletezte a Labour programját az általános várakozások szerint hamarosan esedékes előrehozott választásokra, kijelentette: miután a konzervatív párti kormány a Brexit-folyamat eddigi három évében kudarcot vallott, ideje kivenni a döntést a politikusok kezéből, és a népre kell bízni az utolsó szó kimondását.

Jeremy Corbyn közölte: ha a Munkáspárt kormányra kerül, haladéktalanul törvényt alkot az újabb népszavazás megtartásáról. Ez azonban nem a kilépésről döntő 2016-os referendum újrajátszása lenne, ezúttal a választók arról dönthetnének, hogy az Egyesült Királyság egy ésszerű megállapodás alapján lépjen-e ki az EU-ból, vagy maradjon az unió tagja - mondta a Labour vezetője.