Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Elszabadult a pokol az Egyesült Államokban: kamion hajtott a tüntetők közé, Donald Trumpot bunkerbe menekítették

2020. június 1. 10:03 - szerző: 168 Óra

Egy tartálykocsis kamion hajtott fel az egyik minneapolisi autópályára, ahol több ezren tüntettek békésen a múlt vasárnap, rendőri intézkedés közben megölt George Floyd miatt - írja a Reuters alapján az Index.

Ahogy az a videófelvételen is látszik, a tüntetők - miután a jármű közéjük ment - megpróbálták megállítani a kamiont, amely folyamatosan dudált. Futva rohantak mellette, voltak, akik a jármű "orrára" másztak fel. Végül megállásra kényszerítették a sofőrt, akit kirángattak a kamionjából és összevertek.

A híradások szerint az incidensben a tüntetők nem sérültek meg, de a kamion sofőrje igen. Bár kis híján meglincselték őt a dühős tüntetők, a hírek szerint életveszélyes sérülések nélkül került kórházba, merthogy időközben a rendőrök közbe léptek és kiszabadították a férfi a tüntetők kezei közül.

Az AP amerikai hírügynökség, egy neve elhallgatását kérő titkosszolgálati munkatársra hivatkozva azt jelentette, hogy Donald Trumpot a péntek esti zavargásokkor rövid időre egy olyan földalatti bunkerba kísérték, amely terrortámadások esetén hivatott védelmet biztosítani a mindenkori elnöknek, ezt azonban egyetlen más médium sem erősítette meg. Arra nem tért ki az AP, hogy a bunkerban volt-e Trump családja is.

 

 

Judd Deere, a Fehér Ház egyik szóvivője hétfőre virradóra újságíróknak csak annyit mondott: "soha nem kommentálnak biztonsági kérdéseket és döntéseket".

Washingtonban azonban nem csak a Fehér Ház körül gyújtogattak hétfőre virradóra, hanem a város áruházakkal, élelmiszerboltokkal, lakóházakkal teli északnyugati negyedében is. Muriel Bowser polgármester, aki maga is afroamerikai, vasárnap délután a Nemzeti Gárdától kért erősítést a rendőrök munkájának megsegítésére.