Miért viselsz rózsaszínű pólót, mint valami buzi? – kérdezte a srácot a százdi polgármester, majd fojtogatni kezdte a gyereket

2019. május 20., 15:00

Szerző:

Őrizetbe vette a rendőrség a lévai járásbeli Százd község polgármesterét, miután egy 15 éves diák azt vallotta, hogy a férfi megverte őt – írja a Markíza TV nyomán a Parameter.

Az esetről a Markíza TV számolt be hírműsorában. A srác állítása szerint abban az utcában sétált, ahol a polgármester lakik, aki épp akkor jött ki a házából.

„Azt kérdezte, miért viselek rózsaszín felsőt, mint valami buzi..."

– mondta a gyerek.

Ezután összeszólalkoztak, majd a srác szavai szerint fojtogatni kezdte őt a polgármester. Vulgárisan sértegette, majd beráncigálta egy furgonba. A fiatal elsőre nem, de másodjára ki tudott szabadulni onnét, a polgármester viszont szavai szerint rárontott. 

A gyereket kórházba vitték, a polgármestert a rendőrség őrizetbe vette.

Tegnap 15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.