Micsoda véletlen, ma Vlagyimir Putyin is családvédelmi akciótervet hirdetett

2019. február 20., 12:59

Szerző:

A szociális helyzet javítását, valamint a demográfiai visszaesés ellensúlyozását célzó intézkedéseket hirdetett meg Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán, a törvényhozás két háza előtt elmondott évértékelő beszédében.

Vlagyimir Putyin szerint a javulást a lakosságnak már az idén meg kell éreznie. A szülés ösztönzése érdekében az orosz elnök egyebek között kezdeményezte

  • a gyermekvállalási támogatásban részesülő családok körének kiszélesítését,
  • a sokgyermekes családok jelzálog- és földadóterheinek enyhítését,
  • a bölcsődei férőhelyek növelését.

Kifejezte meggyőződését, hogy 2023-2024-re Oroszországban helyreállhat a természetes népszaporulat – írja az MTI.

Vlagyimir Putyin legjobb magyar barátja, Orbán Viktor február eleji évértékelő beszédében hirdette meg hétpontos családvédelmi akciótervét. Ennek keretében minden 40 év alatti nő az első házasságához 10 millió forint összegű kedvezményes kölcsönben részesül. Emellett bővítik a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) kedvezményes hitelét, a második gyermek születésekor 1, a harmadiknál 4 millió forintot, minden további gyereknél 1-1 millió forintot vállal át a kormány a szülők jelzálog-hiteléből. Azok a nők, akik legalább négy gyereket szültek, életük végégig mentesülnek az szja fizetése alól, elindítják a nagycsaládosok autóvásárlási programját, 2 és fél millió forint vissza nem térítendő támogatást ad a kormány az új, 7 személyes autókra, megvalósítják a teljes bölcsődei ellátást és bevezetik a nagyszülői gyedet.