Mégis megbüntette a YouTube az öngyilkos holttestén viccelődő vloggert

2018. január 11. 12:52 - szerző: H.Sz.

Bár sokáig nem szóltak semmit, tegnap pedig első körben egy igen semmitmondó nyilatkozatot adtak ki, úgy tűnik, a YouTube valamelyest engedett a rá nehezedő nyomásnak, és két büntetéssel is sújtotta a vlogger Logan Pault.

Logan Paul egy holttest látványán nevet
Fotó: Youtube

A több mint 15 millió feliratkozóval rendelkező srác körüli botrány még decemberben tört ki. Paul és barátai éppen a japán Fudzsi-hegy tövében elterülő Aokigahara erdőben forgattak, amikor egy holttestre bukkantak. A terület sajnos közismert arról, hogy többen ezt választják öngyilkosságuk helyszínéül. A társaság ízléstelen vicceket puffogtatott a test láttán. Amikor a férfi egyik kísérője megjegyzi, hogy rosszul van, Paul visszakérdez, hogy „miért, sosem láttál még halott fickót?", majd elneveti magát.

A videó alatt ömleni kezdtek az elítélő kommentek és a közfelháborodás miatt Paul hamar eltávolította a felvételt és közzétett pár elég semmitmondó bocsánatkérést, de sokaknak ez nem volt elég.

A YouTube már az első, Twitteren közzétett nyilatkozatában belebegtette, hogy az esetnek lesznek következményei. Most ki is derült mik azok.

  • Logan Paul kikerül a Google Preferred körből. Ez azokat a vloggereket, Youtube csatornával rendelkezőket jelenti, akiknek különleges jó hirdetési lehetőségeket ajánl a cég.Vagyis a top 5 százalékot.
  • A másik büntetés, hogy minden további együttműködést is megszüntetnek a férfival, ez a Youtube előfizetéses csatornájára a Youtube Redre is vonatkozik.