Vigyorogva gyalázta meg a lelőtt medve tetemét a polgármester, ráküldték a létező összes hatóságot - Videó

2019. április 22., 15:20

Szerző:

A Buzău megyei Colţi község lakói megelégelték, hogy a nagyvad elpusztítja az állataikat, ezért sürgősen kilövési engedélyt kértek a környezetvédelmi minisztériumtól – írta a kolozsvári Főtér. Ezt követően Pavel Rădulescu polgármester vezényletével egy helyi vadászosztag végzett a medvével, a községvezető pedig úgy döntött, meg kell ünnepelni a sikeres zsákmányejtést. – És most következzen a disznótor. Eleget evett az állat, most adjunk inni neki – mondja a Pro TVáltal közzétett felvételen a polgármester, majd leöntötte sörrel a szekérre feldobott állattetemet.

A felvételből mára csak ennyi maradt, de ez is bőven elég: 

A hír Graţiela Gavrilescu környezetvédelmi miniszterhez is eljutott, aki ezt írta:  „Ez megengedhetetlen! Kora reggel Buzăuban lesznek a környezetvédelmi őrség ellenőrei. Kérjük a bűnüldöző szervek közbelépését is.” A már elejtett vadat még akkor is illik tisztelni, ha életében kártékony volt – jegyzi meg a Főtér.

Tegnap 15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.