Hajtóvadászat indult egy medve ellen az olasz Alpokban, állatvédők próbálják megakadályozni a kivégzést

2020. június 30., 17:54

Szerző:

Hajtóvadászat indult egy medve ellen az olasz Alpokban. Az ominózus medve az Olaszország északi részén fekvő Trentino régióban támadt egy apára és a fiára. Fabio és Christian Misseroni túrázás közben akadt össze az állattal, amely megtámadta őket. A fiú lábát megharapta az állat, az apa ekkor a medve hátára ugrott, hogy a fia elszökhessen.

A medve ezután az apának rontott, akinek eközben

három helyen eltört a lába.

A fiú úgy mentette meg végül az édesapját, hogy elkezdett nagy zajt csapni, tapsolt, ordítozott, hogy az apja addig megpróbáljon elmenekülni. A medve végül megijedhetett a zajtól, mivel az erdő felé vette az irányt. Az apa és a fia súlyos sérülésekkel, de élve megúszták a támadást.

Medve és kivégzője Erdélyben
Fotó: Egyed Zsolt/Facebook

Csakhogy ezzel nincs vége az esetnek, az olasz törvények szerint ugyanis

az emberekre támadó medvéket ki kell lőni, és 

Trentino kormányzója, Maurizio Fugatti már engedélyt is adott rá, hogy felkutassák és megöljék az állatot.

Az olasz állatvédők megpróbálják megakadályozni, hogy végrehajtsák az ítéletet, mivel állításuk szerint nem tisztázott, hogy a kirándulók tettek-e bármit, amivel felbőszítették a medvét. Az állatvédők mellé állt Sergio Costa, környezetvédelmi miniszter is.

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.