Videón, ahogy sürgősségi ellátást kap egy szerencsétlen, kába medve, miután elcsapta egy autó

2019. június 28., 16:36

Szerző:

Elgázolt az autó egy medvét az 1-es országúton, Brassó kijáratánál, írja az Agerpres nyomán a Főtér. A forgalom folyamatosságát a rendőrök biztosították, amíg a környezetőrség és egy állatvédő egyesület kiszállt a súlyosan sérült medve ellátására.

A természetvédelmi őrök altatólövedékkel kábították el a nagyvadat, majd a Millió barát nevű brassói egyesület illetékesei a zernyesti rezervátumba szállították, ahol orvosi kivizsgálásnak vetették alá.

Figyeljenek, ez még jól jöhet, így kell megvizsgálni egy medvét:

Az incidens előtt alig pár órával a Szeben megyei Felsőárpás térségében pusztult el egy medve, miután megsérült egy csapdában, és órákon át agonizált az út szélén. 

Úgy tűnik, a medvék egyre kevésbé félnek az emberektől és a száguldó autóktól. Nem csoda, hogy élelemforrásnak tekintik őket, ugyanis

kezd népsporttá válni a medveetetés a hegyi utak mentén

– írja a lap.

Pár napja szintén továbbadtunk egy videót, amelyen félkegyelmű turisták kézből etetnek medvéket a transzfogarasi főút mellett.   

Tegnap 15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.