Már kilenc ember halálát okozta influenza Romániában

2019. január 16., 17:05

Szerző:

Kilencre nőtt az idei szezonban influenzában elhunytak száma Romániában – írja a Maszol.ro a közegészségügyi hatóságra hivatkozva. A legutóbbi áldozat az AH1 típusú vírussal fertőződött meg, a  40 éves férfi nem volt beoltva influenza ellen.

Sorina Pintea egészségügyi miniszter kedden ettől függetlenül azt mondta, még nem beszélhetnek influenzajárványról. „Terjed ugyan a vírus, de jelen pillanatban nem beszélhetünk influenzajárványról. Előfordulhat, hogy egyes kórházakban korlátozzák a beteglátogatást, de nincs tudomásom arról, hogy valamelyik egészségügyi intézményben karantént rendeltek volna el” – nyilatkozta a tárcavezető.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.