Felfüggesztették a keresést a Mallorcán eltűnt magyarok után, csak a kocsijukat találták meg

2019. október 28., 10:32

Szerző:

Megtalálták annak a két magyar turistának az autóját, aki szerdán tűnt el Mallorcán – írja a Bors. Orosz Katalint és Orosz Mihályt egy szemtanú szerint hullám ragadta magával a tengerbe a sziget délkeleti partján, Cala D'Ornál, a hoteljük pedig értesítette a hatóságokat, hogy nem tértek vissza. Azóta eltűntként kutatnak utánuk a mentőegységek. Pénteken kellett volna hazaérkeznie Magyarországra, de nem jelentkeztek, a családjuk ekkor lépett kapcsolatba a helyi hatóságokkal.

A Borsnak egy közeli ismerős azt mondta, takarításkor derült ki, hogy nem hagyták el a szállást a tervezett időben. Azóta azt az autót is megtalálták, amit a kibéreltek, és a telefonjaikat is próbálják bemérni.

Orosz Katalin és Orosz Mihály

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára tegnap azt írta, Magyarország barcelonai főkonzulátusa kapcsolatban van a helyi rendőrséggel és a családdal. Az eltűntek keresése nagy erőkkel folyik. Az Ultimahora értesülései szerint hétfőre azonban felfüggesztették a keresést, miközben a Bors úgy tudja, egy férfi holttestét nemrég megtalálták a tengerben, de még nem azonosították. A Mallorca Daily Bulletin szerint vasárnap drónokkal is keresték az eltűnteket, és ők is úgy tudják, hogy mára felfüggeszthették a keresést.

A segélyhívót egy szemtanú hívta, aki látta, hogy a Santanyi nevű sziklás, a helyiek körében kimondottan veszélyesnek ismert partszakaszról két fiatalt is berántott egy hatalmas erejű hullám a viharos időben. A két magyar turistát már a magyar rendőrség is eltűntként keresi.

A spanyol Ultima Hora nevű lap azt írja, hogy korábbi hírekkel szemeben nem testvérpárról, hanem unokatestvérekről van szó.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.