Még mindig kutatnak a Mallorcán egy hónapja eltűnt magyar nő után

2019. november 29., 06:30

Szerző:

Még most is folyik a kutatás azután a 30 és nő után, aki a testvérével együtt a tengerbe veszett október 23-án Mallorcán – derül ki a Külgazdasági és Külügyminisztérium portálunknak elküldött válaszából. Orosz Katalin és 18 éves testvére, Orosz Mihály a Spanyolországhoz tartozó sziget egyik strandjáról tűnt el. A férfi holttestét október 29-én megtalálták, a nőét mostanáig nem. Kérdésünkre a KKM azt írta, 

Orosz Katalin keresésének ügyében a barcelonai magyar főkonzulátus folyamatos kapcsolatban áll a spanyol hatóságokkal. A kutatási munkálatok még tartanak, a külképviselet a családnak minden lehetséges segítséget megad.

 Orosz Mihály tengerben hánykolódó holttestét sajtóértesülések szerint a holttestet egy halászhajóról pillantották meg október 29-én kedden reggel fél kilenc körül.

Orosz Katalin és Orosz Mihály

A kisvárdai születésű testvérpárt azután kezdték el keresni, hogy egy közeli szálloda jelezte: két magyar vendége eltűnt. Jelentkezett egy szemtanú is, aki azt állította, hogy egy hullám ragadta magával őket a sziget délkeleti partján, Cala D'Ornál.