Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni!

Magyarországon ez elképzelhetetlen, a brit tévében viszont egyszerűen lekeverték a mellébeszélő minisztert

2018. május 31. 09:23 - szerző: 168 Óra

Élő adásban vették le a képernyőről Gavin Williamson brit védelmi minisztert az ITV műsorában.  A tárcavezetővel a veterán műsorvezető, Richard Madeley szakította meg a beszélgetést, megunták ugyanis, hogy nem válaszol egy egyszerű eldöntendő kérdésre – szúrta ki az Index.

A kereskedelmi tévé műsorvezetőjét az érdekelte, Williamson sajnálja-e, hogy a Szkripal-üggyel kapcsolatban Oroszországnak azt üzente, hogy „kussoljon és húzzon el”, amire a tárcavezette nem volt hajlandó egyértelmű választ adni, inkább inkább az Egyesült Királysággal szolidáris nemzetközi közösségről, illetve a titkosügynököt, Szergej Szkripalt és lányát kezelő orvosok áldozatos munkájáról beszélt.

Madeley többször is feltette a kérdést, egyértelmű válaszra szólítva fel Williamsont a nézők érdekében, a tárcavezető azonban annyira húzódozott az egyértelmű felelettől, hogy a műsorvezető tagoltan, a papírról felolvasva futott neki újra.

Megbánta-e hogy hétköznapi, Donald Trumpot idéző nyelvezetet használt? Kérem ne azt írja le, ami történt, mert azzal mindannyian tisztában vagyunk. Megbánta-e, hogy ilyen nyelvezetet használt?

Williamson ezután is elkezdett mellébeszélni, amire Meadeley kifakadt

– Köszönöm, az interjút megszakítom... Jó lenne egy egyenes kérdésre egyenes választ adni 

– mondta, hozzáfűzve, nem érti a politikusokat, miért nem adnak egyenes választ, pedig Williamsonnak – a kormányzó Konzervatív Párt képviselőjének – olyan egyszerű lett volna azt mondani, hogy nem bánta meg a kijelentését.