Magyar szemtanúja volt a párizsi lövöldözésnek, ahol egy türelmetlen vendég lőtt le egy pincért

2019. augusztus 20., 19:54

Szerző:

„A pultban álló pincérrel paprikás hangulatú beszélgetés zajlott”

– mondta visszaemlékezve az Indexnek Bognár Attila, aki Párizsban pont abban a kis étteremben tartózkodott a héten, ahol lövöldözésig fajult egy vendég elégedetlensége, és lelőtte a pincért.

A férfi barátaival a helyiek ajánlására keresték fel a helyet, ahol kisebb sor is kialakult. A pultnál ekkor már ingerülten beszélgetett két férfi a pult mögött álló felszolgálóval, de a magyar férfi az elégedetlenség okát nem értette, mert nem beszél franciául.

Egy ponton az egyik férfi fegyvert rántott és egy szempillantás alatt felhúzta, ráfogva a pincér fejére.

A bent tartózkodó franciák jó része azonnal kirohant, de ő egy időre megdermedve állt az étteremben.

A dühös férfit társa ekkor már csitítani akarta, de az nem tette el a fegyvert. Mikor a fegyveres felmérte az éttermen belüli helyzetet, a magyar férfi is kapcsolt, hogy távozni kellene, amíg lehet.

Ismerősei kint várták a rendelésüket, illetve hogy fizessenek, de erről lebeszélte őket, elmondta nekik, hogy bent egy fegyveres fenyegetőzik. Gyors ütemben távoztak, fél perccel később pedig már az első lövéseket hallották, később még párat.

Meglepődve tapasztalták, hogy rendkívül gyorsan ért ki a rendőrség, de mikor látták, hogy hosszú idő után sem hoznak ki senkit a mentők, már sejtették, hogy nagy a baj. Reggel a szállójuk portása mondta el nekik, hogy halálos lövöldözés történt.