Ellopott 50 dollárt, 35 évvel később engedték ki a börtönből

2019. augusztus 30., 17:25

Szerző:

Több mint 35 év után szabadulhatott egy alabamai börtönből egy férfi, akit 1983-ban életfogytiglanra ítéltek 50 dollár ellopásáért.

A 22 éves Alvin Kennardot 1979-ben elítélték egy benzinkúton történt betörésért. Három év felfüggesztett büntetést kapott. 1983-ban azonban egy pékáru-üzletből ellopott 50 dollárt, és visszaeső bűnöző lévén a szigorú  alabamai törvények szerint életfogytiglani börtönbüntetéssel sújtották, és még a feltételes szabadlábra helyezés jogát is megvonták.

2013-ban tették lehetővé, hogy a bíróság felülvizsgálja az ügy körülményeit. Ügyvédje azzal érvelt, hogy ha most történt volna a bűncselekmény, maximum 20 év börtönbüntetést kaphatna. Az ügyben eljáró bíró szerdán úgy döntött, hogy a férfi letöltötte büntetését, és szabadon távozhat a börtönből. Családja megkönnyebbülten fogadta a döntést. Egyik unokahúga a WBRC televíziónak elmondta, a család támogatni fogja őt, segítni fogják abban, hogy munkát találjon. – El akarja tartani magát, és mi támogatni fogjuk őt – hangoztatta. Ügyvédje szerint a férfi asztalos akar lenni.

Tegnap 15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.