„Lőjetek agyon, ha diktátorrá válok!"

– biztatta saját biztonsági erőit Rodrigo Duterte. Meglátjuk.

2018. január 22., 16:00

Szerző:

A Fülöp-szigetek finoman szólva is öntörvényű elnöke, Rodrigo Duterte kongresszusi támogatói az alkotmány megváltoztatására készülnek, és szövetségi rendszert vezetnének be. A módosítás következtében Duterte azután is hatalmon maradhatna, hogy mandátuma 2022-ben lejár – írja az atv.hu.

Fotó: Youtube

„Ha tovább maradnék, és diktátorrá akarnék válni, lőjetek le, nem viccelek"

– szólította fel a biztonsági erőket a szókimondásáról ismert államfő egy katonai támaszponton tett látogatása alkalmával. „A ti feladatotok, hogy megvédjétek az alkotmányt és a népet" - szögezte le. „Emlékezzetek rá, ez a ti szent kötelességetek."

Az elnök alsóházi hívei múlt héten megszavazták az alkotmányozó nemzetgyűlés összehívását az alaptörvény felülvizsgálatára. Emiatt jövő évben elmaradnak a félidős választások, és automatikusan meghosszabbítják az összes megválasztott tisztségviselő mandátumát.

Tegnap 15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.