Döglött lóval akarták kicsalogatni a medvéket az erdőből, hogy a vadászok lemészárolhassák őket

2020. január 29., 16:10

Szerző:

Visszaeső elkövetőként lótetemmel próbálták meg a nagyvadakat előcsalogatni egy Beszterce-Naszód megyei vadászterületen – jelentette be szerdán a megye prefektusa.

Min elmondta, Romoly közelében találtak egy elpusztult lovat az erdőben, amelynek szerepe egyértelműen az volt, hogy az általa előcsalogatott medvék a vadászok fegyverei elé cammogjanak.

A kormánymegbízott elmondta, kiküldték a vadásztársaság ellenőrzésére a kormányhivatal ellenőrző testületét, mivel ott eddig is egymást érték a törvénytelenségek, például

az üzemeltető bekerített egy 30 hektáros területet, ahol foglyul ejtett 70 vaddisznót.

A romolyi vadásztársaságnál nem ez az első alkalom, hogy lóval csalogatták volna a vadászok elé a medvéket: tavaly szeptemberben egy élő lovat kötöztek ki egy fához– írta a Főtér.

 

15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.