Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Lezuhant a mexikói haditengerészet egyik helikoptere, öt ember szörnyethalt

2019. május 26. 07:51 - szerző: MTI

Lezuhant a mexikói haditengerészet egyik Mi-17-es típusú katonai szállító helikoptere, amely tűzoltási munkálatokban vett részt a latin-amerikai ország központi részén, a fedélzeten lévő öt ember meghalt. A haditengerészet szombati közlése szerint a helikopter pénteken zuhant le Querétaro államban, mintegy 90 kilométerre északra Jalpan de Serra településtől, ahol a pusztító erdőtüzek eloltásában segédkezett.

Egyelőre nem ismert a baleset oka. Egy kutató-mentő alakulat szombat reggel talált rá a gép roncsaira, miután a kutatási munkálatokat a rossz időjárási körülményekre tekintettel le kellett állítani az éjszaka.

Andrés Manuel López Obrador elnök pénteken egyperces néma csenddel tisztelgett a szolgálatteljesítés közben meghalt legénység előtt.

Mexikóban a tavasz rendre aszályos, ilyenkor gyakran kap lángra a növényzet. A fővárosban május közepén rendeltek el környezetvédelmi szükségállapotot a bozóttüzek következtében felszabadult szálló por miatt.