Lezárják Venezuela brazíliai határát

2019. február 21., 19:02

Szerző:

A hivatalban lévő venezuelai elnök elrendelte csütörtökön az ország brazíliai határának a lezárását, és ugyanezt fontolgatja Kolumbia esetében.

Nicolás Maduro a televízióban kijelentette, hogy provokációnak tekinti a Venezuelának szánt külföldi segélyek felhalmozását a két országban, ahonnan az ellenzék hét végén akarja bejuttatni a szállítmányokat az ő akarata ellenére. Maduro katonai vezetőkkel tárgyalva döntött a határzárról, amely Brazília esetében helyi idő szerint este lép hatályba.

A magát az ország ideiglenes elnökévé kikiáltó Juan Guaidó ellenzéki vezető, a parlament elnöke csütörtökön kíséretével együtt elindult Kolumbia felé a segélyért. Egy képviselő szerint három határátkelőnél fogadják a szállítmányokat szombaton.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.