Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Átszámítva 155 milliárd forint értékű kokainszállítmányt kapcsoltak le Lengyelországban

2019. december 5. 17:35 - szerző: MTI

Kolumbiából tengeri úton Lengyelországba érkező, csaknem két tonnányi krétaporral kevert kokainszállítmányt tartóztattak fel a lengyel hatóságok - közölte csütörtöki rendkívüli sajtóértekezletén Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő. A szállítmány értéke átszámítva 155 milliárd forint. 

Az utóbbi harminc év legnagyobb szabású,  Lengyelországon keresztül Európa más országaiba is irányuló csempészési kísérlet meghiúsításáról van szó - emelte ki a miniszterelnök a Mariusz Kaminski belügyminiszterrel közösen megtartott sajtókonferencián. Elmondta, az ügy kapcsán négy kolumbiai és két lengyel állampolgárt, valamint egy Németországban élő iráni férfit vettek őrizetbe.

Az utóbbit a lengyel rendészeti szervek információi alapján, az Europol közvetítésével a német hatóságok tartóztatták le, a nála tartott házkutatás során további jelentős mennyiségű kábítószert találtak. Egyúttal Lengyelország nyugati részén egy jól felszerelt kábítószergyárat számoltak fel, amelyben a csempészett kokaint tisztították, adagolták, és a kolumbiai drogkartell logójával ellátott zacskókban további szállításra készítették.

Az ügyben ügyészségi eljárás indult szervezett bűnözés, drogcsempészet és kábítószer-előállítás miatt, mely tettekért Lengyelországban három évig terjedő szabadságvesztés szabható ki.