Orbán szövetségesén gúnyolódott egy zenész, gyorsan ki is cenzúrázta a dalát a helyi közrádió

2020. május 18., 16:31

Szerző:

Országos politikai botránnyá dagadt egy kultikus lengyel zenész, Kazik Staszewski legújabb, a Youtube-on hétfőig már több, mint ötmilliószor megtekintett dala, ami Jarosław Kaczyńskit, a Lengyelországot uraló Jog és Igazságosság párt elnökét veszi célkeresztbe,

mert elment temetőt látogatni akkor, amikor másnak még tilos volt

– írja az Azonnali.

Miután a dalt pedig kicenzúrázták a közrádió zenei csatornájának, a Trojkának az adásából, hatalmas lett  a felháborodás.

A „Te fájdalmad jobb, mint az enyém”, című dal a múlt pénteken még a toplista élén volt de szombat reggelre a Trójka oldaláról minden, a dallal kapcsolatos cikk egy csapásra törlődött, ahogyan a pénteki toplistán elért első helyezése is.

Íme az ominózus darab:

A felháborodás egyre nagyobb lett. Először a csatorna főszerkesztője állította azt ugyanis, hogy a pénteki szavazásnál a szabályozásokat megszegték ezért az eredményt törölték. Később a közrádió elnökének kellett magyarázkodnia, mivel szerinte az elektronikus szavazásnál egy listán kívüli dalt szavaztak meg véletlenül, az eredmény pedig nem tükrözte a hallgatók valódi szavazatait. Vasárnap már a csatorna programigazgatója jutott el addig, hogy a pénteki szavazáson manuálisan manipulálva lettek a szavazatók, és valójában Kazik dala nem az első, hanem

csak a negyedik helyen végzett.

Az eset miatt több rádiós ott is hagyta a Trójkát, köztük kultikus figurák is. Szombaton a rádió munkatársai néma tüntetést tartottak a csatorna romló hitelessége, az újságírókkal való felháborító bánásmód, a cenzúra és a rádió folytatólagos lerombolása ellen.