Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

A magyar állam 9 millió euróért vásárolt fürdőt Szlovéniában, természetesen labdarúgó akadémia is lesz

2020. február 16. 09:26 - szerző: 168 Óra

9 millió euróért veszi meg a magyar állam a lendvai Terme turisztikai komplexumot - írja a szombathelyi ugytudjuk.hu a szlovén sajtó beszámolói alapján.

Arról, hogy a magyarok vennék meg a veszteségesen működő wellnessközpontot, már tavaly írt a szlovén sajtó, de akkor csak azt lehetett tudni, hogy a tranzackió a miskolci Comitatus Energia Beruházási, Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. és a lendvai Sava Turizem Társaság között jött létre.

Az ugytudjuk.hu szerint akkor több szlovén pártnak sem tetszett a „magyar expanzió”, a szlovén cég ennek ellenére leányvállalatot alapított a termálvíz-kitermelés koncessziós jogának átvitele érdekében.

A portál szerint az üzletről a Lendván egyeztetett Zdravko Pocivalsek szakminiszter kollégájával, Palkovics László miniszterrel, és a magyar fél megígérte, hogy megtartja a dolgozók többségét és turisztikai célokra futtatva sikeressé testzi a veszteséges létesítményt.

A magyar terv a sportturizmus fejlesztése, a wellness központ mellett egy labdarúgó akadémia sportobjektumai is felépülhetnek majd.

A Lipa szálloda
Fotó: Google Street View

A szlovén sajtó február elején azt írta, a felek már megegyeztek, a miskolci állami cég 9 millió euróért veszi meg a komplexumot, vele a Lipa szállodát, a szabadtéri medencéket, a kempinget, a Lipov gaj apartmanfalut és a telket. Ezek mellett építenék fel a sportobjektumokat. A tulajdonosváltás után továbbra is a szlovén Sava Turizem Rt igazgatja a létesítményt, de január végén az addigi igazgatót, Sredensek Helenát leváltották, akinek Molnár Péter került a helyére.

Az elmúlt időszakban a magyar állam több száz millió forintért vásárolt ingatlant Lendván, és több ingatlan felújításához is hozzájárult.