Testvére szerint valami nincs rendben a lánykérés közben megfulladt férfi halála körül

2019. szeptember 25., 13:41

Szerző:

Van pár kérdése a lánykérés közben megfulladt lousianai férfi lánytestvérének a tragikus halálesettel kapcsolatban – írja a Guardian.

Kenesha Antoine és Steven Weber egy olyan faházban szállt meg Tanzániában, amelynek bizonyos részeiről rá lehetett látni az óceán élővilágára. A férfi ezt kihasználva szerette volna megkérni párja kezét, ezért lemerült az egyik víz alatti ablakhoz, és maga elé tartott egy A4-es lapot, amin feltette a kérdést szerelmének:

„Leszel a feleségem? Hozzámjössz?”

A papír másik oldalán pedig az állt, hogy „nem tudom olyan hosszan visszatartani a lélegzetemet, hogy elmondjam, mennyi mindent szeretek benned. De mindent napról napra jobban szeretek benned!”

Végül elővette az eljegyzési gyűrűt a zsebéből és kiúszott a képből. A nő közzétette a lánykérésről készült videót a Facebookon. A felvételen hallatszik, hogy többször is igennel kiált fel.

Mandy Hoffman, a Tanzániában elhunyt Steven Weber testvére az AP hírügynökségnek azt mondta, hogy a férfinek sikerült eljutnia a kábelekkel a tengerfenékhez erősített stéghez, de a vízből nem bukkant elő. A nő szerint az igen szerencsétlen körülmények között megfulladt áldozat párja telefonon és rádión sem tudott kapcsolatot teremteni a szálláshely személyzetével, ezért egy arra elhaladó hajót intett le. A hajó tulajdonosa ugyan megtalálta a vízben Webert, de nem tudta újraéleszteni. A tanzániai hatóságok e-mailben értesítették, hogy elvégezték a boncolást, de nem sikerült megállapítaniuk a halál okát. A testvér szerint Weber korábban többször is búvárkodott és jó úszó volt. Úgy gondolja, valami történt vele azon kívül, hogy elfogyott a levegője.

Az amerikai külügyminisztérium korábban megerősítette, hogy egy turista elhunyt Tanzániában, de részleteket nem közöltek.

 

Tegnap 15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.