Egy lakásban tartotta fogva 28 éven át a saját fiát egy svéd nő

2020. december 1. 20:49 - szerző: 168 Óra / MTI

A most 41 éves férfinak súlyos testi sérüléseket is okozott a 70 éves anyja.  

A svéd rendőrség őrizetbe vett egy 70 éves nőt, aki a gyanú szerint 28 évig fogva tartotta a fiát egy lakásban Stockholmtól délre - erről számolt be az SVT svéd közszolgálati televízió.

A nőt - aki visszautasítja a vádakat - jogellenes fogvatartással és azzal gyanúsítják, hogy súlyos testi sérüléseket okozott a 41 éves férfinak.

A férfira egy női rokona bukkant rá, aki, kihasználva, hogy a gyanúsított kórházban van, elment a Haninge nevű helység közelében található családi házba. A rokon az Expressen című svéd napilapnak azt mondta, hogy a lakásba belépni olyan volt mint egy "rémálomba", a házat vizelet és szemét borította, a férfi - akit sérülések borítottak a testén - pedig úgy bűzlött mint a rothadó test.

A férfit egy stockholmi kórházba szállították, ahol több műtétet is elvégeztek rajta svéd sajtóorgánumok beszámolója szerint.

A rokon elmondása szerint a férfi látszólag normális életet élt addig, amíg hetedik osztályban kivették az iskolából. A szociális ellátók, bár szóltak nekik, nem tettek semmit, a család többi része pedig megpróbált kevés jelentőséget tulajdonítani az esetnek. A női rokon "diszfunkcionálisnak" írta le a családot az Expressennek.

A rendőrség kordonnal vonta körbe a házat, az ügyészség pedig közölte, hogy nagyszabású meghallgatást tart az ügy tisztázása végett.

 

(MTI)