Kuciak-gyilkosság: lefoglalta egy államtitkár telefonját a rendőrség

2019. augusztus 23., 11:20

Szerző:

A rendőrség tegnap lefoglalta Monika Jankovská (Smer), az igazságügyi minisztérium államtitkárának mobiltelefonját. Ezzel párhuzamosan több kerületi és járási bíró telefonját is elvették Pozsonyban. Az akció Jan Kuciak oknyomozó újságíró és menyasszonya, Martina Kušnírova tavaly februári meggyilkolásához kapcsolódik. Az igazságügyi tárca megerősítette a hírt, közleményük szerint az államtitkár együttműködik a hatóságokkal – írja a pozsonyi Új Szó. 

A rendőrök azokra csaptak le, akik közvetlenül kommunikáltak Marián Kočner vállalkozóval – a gyanú szerint ő ölette meg Kuciakot és párját. A telefonokat most szakértők vizsgálják.

Szlovákiai lapértesülések szerint a hatóságok most nagy erővel keresik azokat a belső súgókat, akiknek köszönhetően Marián Kočner rendre előre értesült az ellene zajló vizsgálatokról, kihallgatási, vagy házkutatási tervekről.

Jankovská 2012 óta államtitkár, Kočner az üzeneteiben csak „az én majmocskámnak“ nevezte. Ezzel párhuzamosan több kerületi és járási bíró telefonját is elvették Pozsonyban – írja a pozsonyi lap. 

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.