A Washington Post inkább nem hozta le Kovács Zoltán válaszcikkét

2019. november 16., 14:51

Szerző:

Nem volt hajlandó megjelentetni a Washington Post Kovács Zoltán válaszát az amerikai lap cikkére – derül ki abból a bejegyzésből, amelyet az Orbán-kormány nemzetközi kapcsolatokért felelős államtitkár írt az About Hungary címet viselő blogján.

A politikus a Washington Postnak azt a cikkét fájlalta, amely szerint berlini fal leomlása után 30 évvel Kelet-Európában még mindig kísért az 1930-as évek politikája. Kovács Zoltán szerint szerinat a szerző Magyarországot antiszemitizmussal, irredentizmussal, a Horthy-féle propaganda rehabilitációjával, lopakodó autoriter hajlamokkal és „el ne felejtsük”, illiberalizmussal vádolja. Ehhez képest – állítja – Magyarország virágzik, úrrá lett a rendszerváltozás nehézségein, a 2008-as globális pénzügyi válságon, a munkanélküliség pedig 1990 óta nem látott alacsony szintre, 3,4 százalékra süllyedt. Kitér arra is, hogy 2010 és 2017 között 42 százalékkal emelkedett a házasságkötések száma, 24 ezerről 18 ezerre csökkent a válásoké, egyharmadával pedig az abortuszoké. Ami az antiszemitizmus vádját illeti, emlékeztet, hogy Budapesten a zsidók olyan biztonságban élnek, amilyenről Berlinben vagy Párizsban csak álmodozni lehet, Orbán Viktor pedig a miniszterelnökök közül elsőként mondta ki Horthy Miklósra célozva, hogy Magyarország bűnt követett el, amikor nem védte meg a zsidó állampolgárait.

Ennek nem volt hajlandó helyet adni a Washington Post. Kovács Zoltán szerint az amerikai lap megköszönte választ, de jelezte, hogy nem tudja használni a véleményoldalán. „Sok szerencsét” – búcsúzott a Washington Post a politikustól.

15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.