Kovács Zoltán megvédte a főnökét, keményen visszaszólt Hillary Clintonnak

2018. október 9., 17:55

Szerző:

A volt amerikai first lady és külügyminiszter nemrég bírálta Therasa May brizt miniszterelnököt Orbán Viktor rezsimjének a támogatásáért, Kovács Zoltán kormányszóvivő pedig erre válaszul a Twitteren azt írta:

Kovács Zoltán azt állítja, hogy Hillary Clinton – Bill Clinton volt elnök felesége, New York állam volt szenbátora, Barack Obama adminisztrációjának az egyik külügyminisztere – „bukott politikus”, akinek a „vesztes kampányát” Soros György György finanszírozta, és mindketten annak a bevándorláspárti politikának a képviselői, amelyet a magyar és az amerikai választók is elutasítottak. 

Amellett, hogy az arányérzék teljes hiányáról árulkodik visszaszólni egy olyasvalakinek, aki enyhén szólva jelentősebb szerepet játszott a világpolitikában, mint Kovács Zoltán magyar kormányszóvivőként valaha fog, a „vesztes kampányról” szóló kijelentés szépséghibája, hogy demokrata jelöltként Hillary Clinton 2,8 millióval több szavazatot kapott a 2016-os amerikai elnökválasztáson, mint republikánus riválisa, a végül elnökké választott Donald Trump.

A Kovács Zoltán által kifogásolt felszólalásában Hillary Clinton egyébként azt mondta:

– Ne tévesszen meg senkit az olyan országok álcája, mint Magyarország vagy Törökország. Az illiberális demokrácia kifejezés önmagában ellentmondás. Ahhoz, hogy egy ország demokratikus legyen több kell, mint egy akár szabad és tisztességes választás. Szólásszabadság, sajtószabadság, bírói függetlenség, átlátható közintézmények is kellenek.