Kósa Lajos szakért: nem is égnek az amazonasi esőerdők, csak a bozót - Videó

2019. augusztus 26., 20:14

Szerző:

Nem az őserdő ég, csak a bozótos - így kommentálta Kósa Lajos fideszes országgyűlési képviselő az egész világot izgalomban tartó brazíliai erdőtüzeket reggel a Kossuth Rádióban. Az RTL Klub riportjában a DK politikusa azt mondta, ez jól mutatja, hogy a Fidesz fel sem fogja, mekkora problémát okoznak az amazonasi tüzek a világnak.

Mint beszámoltunk róla, több száz újabb helyen észleltek erdőtüzeket szombaton az Amazonas vidékén, ahol mintegy három hete óriási területen lángol dzsungel a brazíliai hivatalos adatok szerint.

Lángoló esőerdők az Amazonas vidékén

Január óta 78 383 erdőtüzet jegyeztek fel szerte az országban, ami önmagában is több éves rekord, és a szakértők szerint elsősorban az erdőirtásra és a nagy szárazságra vezethető vissza. A tüzek több mint fele a Amazonas esőerdőiben ég, és csütörtökön és pénteken 1663 újabb tüzet észleltek a brazil űrkutatási hivatal, az INPE szakemberei.

Az Orbán Viktor által is meglátogatott brazil elnök, Jair Bolsonaro továbbra is bátorítja az agrártermelőket az erdőirtásra, és semmit sem tesz a gyújtogatások megfékezéséért.