A koronavírus harmadik hullámára készülnek Izraelben

Tovább romlott a helyzet az országban.

2020. november 27., 12:40

Szerző:

Két százalékra nőtt 1,8-ról egy nap alatt a pozitív tesztek aránya az izraeli egészségügy szerint. 

A csütörtökön vizsgált 53 678 emberből ismét több mint ezer ember tesztelt pozitívra. A minisztérium szerint a tömeges esküvőket rendező arab településeken a legrosszabb a helyzet.

Benjámin Netanjahu miniszterelnök mégis optimista nyilatkozatott tett: szerinte már látszik a válság vége. Hangsúlyozta, hogy az ország összes lakosa hozzájuthat majd a védőoltáshoz.

Natan As professzor, a koronavírus-járvány ügyeivel foglalkozó új biztos viszont kijelentette, hogy legalább egy évig együtt kell élniük a járvánnyal. 

"Nehéz napok állnak előttünk, nem lesz sem könnyű, sem rövid. Munkahipotézisem szerint a koronavírus velünk marad a következő évben" - nyilatkozta.

A kórházigazgatók pedig az egészségügyi minisztérium főigazgatójával tartott videokonferenciájukon egyöntetűen azt mondták, hogy Izrael már a járvány harmadik hulláma felé tart. Ezt elsősorban arra vezetik vissza, hogy az egyre riasztóbb járványadatok ellenére tovább folyik a gazdaság és az oktatás megnyitása a szeptember közepén bevezetett országos zárlat után.

(MTI)