Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Nem fertőz tovább, aki már kigyógyult a koronavírus-betegségből egy dél-koreai kutatás szerint

2020. május 19. 09:32 - szerző: hvg.hu/168 Óra

Valószínűleg nem fertőznek azok az emberek, akiket megbetegített az új típusú koronavírus, ám a tesztjük hetekkel a felgyógyulásuk után mégis pozitív eredményt hoz – írja egy dél-koreai kutatásra hivatkozva a Bloomberg, amit a HVG szemlézett. A dél-koreai betegségellenőrző és megelőző központ (KCDC) 285 ilyen embert vizsgáltak meg, és hétfői bejelentésük szerint úgy találták:

a páciensek szervezetében lévő vírus nem szaporodóképes. Ez arra utal, hogy a kórokozó nem tud fertőzni, esetleg nem is él már.

Ez azt támasztja alá, hogy a betegségen átesett emberek nem jelentenek veszélyt azokra, akik még nem találkoztak a koronavírussal.

Koronavírus - Kína

A múlt hónapban egy kutatás azt állapította meg, hogy a koronavírus örökítőanyagát kimutató PCR szűrőeljárás nem képes megkülönböztetni az életképes és a halott vírusokat. A dél-koreai hatóságok ezek után arra jutottak, hogy a betegségből felépülő embereknek nem kell negatív teszteredményt mutatniuk, mielőtt ismét munkába állhatnak. Elég, ha a tüneteik elmúltával megvárják az izolációs időszak végét.