Már a 20 milliót közelíti az aktív fertőzöttek száma

Az 58 millió koronavírus-fertőzöttből 37,5 millióan már meggyógyultak.

2020. november 23., 08:29

Szerző:

58,6 millióra emelkedett az eddig összesen regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma, a gyógyultaké pedig elérte a 37,5 milliót – írja a Johns Hopkins Egyetem honlapja hétfő reggel.

A Covid-19 az Egyesült Államokat sújtja leginkább, ahol jelenleg 7,5 millió aktív fertőzött van, az áldozatok száma pedig 257 ezerre emelkedett.

A járvány másik gócpontja továbbra is Nyugat-Európa, bár Franciaországban és Spanyolországban is csökkenő tendenciát mutat az új fertőzöttek száma. Úgy tűnik, az Egyesült Királyság is túl van a tetőzésen, az elmúlt négy napban egyre kevesebb fertőzöttet azonosítottak.

Oroszországban viszont két hete minden nap több mint 20 ezer új fertőzöttet találnak, sorra dőlnek a napi rekordok, az áldozatok száma pedig megközelítette a 36 ezret.

Indiában visszaszorulóban van a járvány, az aktív fertőzöttek száma 443 ezerre csökkent.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.