Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni!

Koronavírus: meghalt a japán partoknál veszteglő luxushajó két utasa

2020. február 20. 06:34 - szerző: 168 Óra

Meghalt a japán partoknál veszteglő luxushajó, a Diamond Princess két, nyolcvanas éveiben járó, koronavírussal megfertőződött utasa – számol be a BBC. Ez a szállodahajó számít a Kínán kívüli legnagyobb vírusgócpontnak, fedélzetén 621 embernél mutatták ki a fertőzést.

Koronavírus - Japán A jokohamai kikötőben karantén alá vont Diamond Princess
Fotó: Franck Robichon

Szerdai hírek szerint az egészséges utasok hivatalosan elhagyhatják a hajót, amely több mint két hete, február 5-e óta vesztegel Jokohama kikötőjében. A fertőzöttek nagyrészt idősek, az utasok mintegy fele japán állampolgár. Szuga Josihide japán kormányszóvivő szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta, Japán mindent megtett a Diamond Princessen lévők egészségének a védelméért. Hozzátette, hogy az üdülőhajó személyzetét további egészségügyi vizsgálatoknak vetik alá.

 

Emellett Kínában jelentősen lecsökkent az új megbetegedések száma. A kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság legfrissebb adatai szerint Kína szárazföldi részén szerda éjfélig 394 új fertőzöttet diagnosztizáltak. A napi új esetek száma január 29-e óta először esett ezer alá, és január 23-a óta a legalacsonyabb.