Már 20,8 millió aktív fertőzött van világszerte

A 61,6 millió fertőzöttből közel 40 millióan már meggyógyultak. Franciaországban és Spanyolországban a napi adatok már jóval alacsonyabbak a november eleji számoknál.

2020. november 28., 08:52

Szerző:

Továbbra sem csitul a koronavírus-járvány: egy nap alatt több mint 674 ezer új fertőzöttet azonosítottak világszerte, ezzel az összes regisztrált fertőzött száma átlépte a 61 milliót. Mintegy kétharmaduk, közel 40 millió ember már meggyógyult, az aktív fertőzöttek száma 20,8 millió fő.

A Covid-19 az Egyesült Államokat sújtja leginkább, ahol az aktív fertőzöttek száma már eléri a 7,9 milliót, és közel 265 ezer áldozatot szedett a járvány.

Franciaországban az áldozatok száma elérte az 52 ezret, viszont a napi fertőzöttek száma fokozatosan csökken. Az utóbbi napokban tapasztalt 10-15 ezer közötti szám töredéke a hónap eleji adatoknak. Spanyolországban hasonló a helyzet: az elmúlt napokban azonosított 10-12 ezer új fertőzött meg sem közelíti a november elején azonosítottak számát, a járvány tehát fokozatosan visszaszorul. Olaszországban 788 ezer az aktív fertőzöttek száma, az utóbbi napokban azonosított 23-29 ezer fertőzött pedig továbbra is magasnak számít.

Oroszországban felszálló ágban van a járvány: az elmúlt több mint két hétben minden nap több mint 20 ezer új fertőzöttet találtak, Sorra dőlnek meg a rekordok, pénteken már több mint 27 ezer fertőzöttet találtak, az aktív fertőzöttek száma meghaladja a 460 ezret.