Fejbe lőtte magát az ostravai lövöldöző

2019. december 10., 12:05

Szerző:

Főbe lőtte magát autójában az a férfi, aki kedd reggel a csehországi Ostrava kórházában hat embert megölt, kettőt pedig megsebesített – írja a BBC és a Sky.

A támadás reggel hét óra után pár perccel történt a kórház várótermében. A férfi a lövöldözés után elmenekült a helyszínről. A hatóságok helikopterekkel is keresték, az elkövető néhány órán át volt szökésben. A rendőrség a támadás helyszínétől nem messze megtalálta a férfi autóját, de az elkövető még a rendőri intézkedés előtt fejbe lőtte magát. A támadás motivációja egyelőre ismeretlen.

A rendőrség reggel 7.19-kor kapta a bejelentést a támadásról, az első egységek 7.24-re értek a kórházhoz. A támadó kézifegyvert használt, és egy ezüst színű Renault Lagunával menekült el a helyszínről. 

Sky azt írja, hogy az elkövető egy 42 éves férfi volt. A rendőrség a lövöldözés után nem sokkal közzétett egy fényképet a feltételezett támadóról, de azt később visszavonták, mivel kiderült, hogy az egy szemtanú, és nem a gyanúsított volt. Később azonosították a feltételezett támadót és autóját, és miután megtalálták, a férfi öngyilkos lett. A hatóság megerősítette, hogy a férfi meghalt.

Lövöldözés Csehországban
Fotó: MTI/EPA

A vérengzés után a rendőrség lezárta a kórházat és a közelben lévő egyetemet is, és megerősítette a helyi iskolák, bevásárlóközpontok és kórházak védelmét.

Fotó: MTI/EPA/Lukas Kabon