Akkora fegyveres leszámolás zajlott két klán között a nagybányai Lidl-ben, hogy a hadsereget is be kellett vetni

2020. május 7. 11:35 - szerző: 168 Óra

Vérbeli közelharc szemtanúivá, illetve majdnem akaratlan áldozataivá váltak mindazok, akik kedden éppen akkor mentek ki bevásárolni az egyik nagybányai szupermarketbe, amikor ott éppen kirobbant egy 

fegyveres leszámolás két rivális klán között.

– számolt be a fejleményről a kolozsvári Főtér.

A rendőrségi beszámolók szerint a megtámadott oldal képviselői éppen bevásárolni indultak, a támadók pedig a parkolóban rájuk támadtak.  A csata a boltban folytatódott, miután a támadás áldozatai oda menekültek.

Fotó: Youtube

A szemtanúk beszámolója szerint a támadóknál kard is volt, a nőknél pedig gázspray.

A csata során a bolt is komoly károkat szenvedett, a megtámadott fél például még az ajtókat is betörte, amikor menekülni próbált.

Az összecsapást végül a rendőrség, illetve a szükségállapot miatt ilyen helyzetekben szintén bevethető hadsereg egységei fékezték meg.

A rendőrség eddig tíznél is több személyt állítottak elő, a boltot be kellett zárni – írta a lap.

A jelek szerint ezek az áruházak mágnesként vonzzák a verekedőket. Tavaly novemberben Szlovákiában, a malackai (Malacky) Tesco parkolójában esett egymásnak két csapatnyi férfi. Lapátokkal, botokkal ütötték és kergették egymást, de előkerült egy csákány is. 

Balatonakaliban ugyancsak tavaly, ugyancsak egy üzlet előtt robbant ki tömegverekedés. Ott és akkor egy harminc fős galeri támad rá egy négyfős társaságra.