Kivégezték a férfit, aki megerőszakolt és megölt egy hat éves kislányt

2018. október 17., 09:51

Szerző:

Pakisztánban szerda reggel felakasztották azt a férfit, aki a vádak szerint januárban megerőszakolta és megölte a hat éves Zainab Ansarit – írja a BBC.

Imran Alit azután tartóztatták le, hogy a kislány holttestét megtalálták egy szemétdombon. A férfit később hat másik hasonló ügyben is bűnösnek találták, amiben szintén fiatal lányok voltak az áldozatok.

A kivégzésen Zainab édesapja és rokonai is jelen voltak.


Fotó: Youtube

Zainab holttestét eltűnése után öt nappal találták meg. A rendőrség ezután elismerte, hogy számos hasonló gyerekgyilkosság történt az elmúlt két évben Kászurban. A januári gyilkosság hatalmas felháborodást váltott ki, tüntetések voltak országszerte, ahol az ellen tüntettek, hogy a rendőrség nem tesz semmit a hasonló ügyek megelőzése érdekében. Két ember meghalt az összetűzésekben. Zainab rokonai azt mondták, hogy a rendőrség addig nem tett lépéseket az eltűnt kislány ügyében, amíg napokkal később meg nem találták a holttestét.

A 24 éves Imran Alit január 23-án tartóztatták le, a kislány január 4-én tűnt el. A férfit februárban halálra ítélték, fellebbezési és kegyelmi kérvényeit elutasították.