Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

20 nap után előkerült Kim Dzsong Un, felavatott egy műtrágyagyárat

2020. május 2. 08:23 - szerző: 168 Óra

20 nap után először jelent meg a nyilvánosság előtt Észak-Korea vezetője, Kim Dzsongun - ezt állítja legalábbis a helyi hírügynökség, amely szerint a kommunista főtitkár pénteken átadott egy műtrágyagyárat.

A jelentés szerint Kimet több ezer dolgozó ujjongása fogadta a helyszínen. Vele volt húga Kim Jodzsong, és a kommunista párt több vezető tisztségviselője is.

Hogy tényleg így történt-e, azt az állami hírügynökségtől független források nem erősítették meg.

Az észak-koreai állampárt Központi Bizottságának ülése Kim Dzsong Un
Fotó: MTI/EPA

Kimről április 11. óta nincs róla hivatalos hír. Az amerikai sajtóban az elmúlt hetekben nem tisztázott információk jelentek meg, amik szerint a diktátornak szívműtétje volt, és ettől állítólag súlyos állapotba került. Több helyen már halálhírét is keltették. Az amerikai hírszerzés megkérdőjelezte ezeket a híreszteléseket, miután nem tapasztaltak szokatlan mozgásokat az országot uraló hadsereg köreiben.

Kim mindenesetre nem vett részt az állami ünnepségen sem, ahol nagyapja, Kim Ir Szen születésnapjáról emlékeztek meg április 15-én.

Most a hírek szerint Kimről a hírügynökség egy képet is kiadott, amint egy gyár előtt átvág egy szalagot, de a fotó eredetiségét nem erősítette meg még független forrás. 

Néhány napja az űrből kiszúrták, hogy vonata a helyi pártelit ismert nyaralóhelyénél áll, a dél-koreai nemzetbiztonsági főtanácsadó közölte, Kim Dzsongun él.

(444.hu)