Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

20 nap után előkerült Kim Dzsong Un, felavatott egy műtrágyagyárat

2020. május 2. 08:23 - szerző: 168 Óra

20 nap után először jelent meg a nyilvánosság előtt Észak-Korea vezetője, Kim Dzsongun - ezt állítja legalábbis a helyi hírügynökség, amely szerint a kommunista főtitkár pénteken átadott egy műtrágyagyárat.

A jelentés szerint Kimet több ezer dolgozó ujjongása fogadta a helyszínen. Vele volt húga Kim Jodzsong, és a kommunista párt több vezető tisztségviselője is.

Hogy tényleg így történt-e, azt az állami hírügynökségtől független források nem erősítették meg.

Az észak-koreai állampárt Központi Bizottságának ülése Kim Dzsong Un
Fotó: MTI/EPA

Kimről április 11. óta nincs róla hivatalos hír. Az amerikai sajtóban az elmúlt hetekben nem tisztázott információk jelentek meg, amik szerint a diktátornak szívműtétje volt, és ettől állítólag súlyos állapotba került. Több helyen már halálhírét is keltették. Az amerikai hírszerzés megkérdőjelezte ezeket a híreszteléseket, miután nem tapasztaltak szokatlan mozgásokat az országot uraló hadsereg köreiben.

Kim mindenesetre nem vett részt az állami ünnepségen sem, ahol nagyapja, Kim Ir Szen születésnapjáról emlékeztek meg április 15-én.

Most a hírek szerint Kimről a hírügynökség egy képet is kiadott, amint egy gyár előtt átvág egy szalagot, de a fotó eredetiségét nem erősítette meg még független forrás. 

Néhány napja az űrből kiszúrták, hogy vonata a helyi pártelit ismert nyaralóhelyénél áll, a dél-koreai nemzetbiztonsági főtanácsadó közölte, Kim Dzsongun él.

(444.hu)