Kiderült, hogyan készül a fantasztikus, világhírű gorillaszelfi

2019. április 26., 19:41

Szerző:

A vadőrnél lévő mobiltelefont meglátva vágta pózba magát az a két nőstény gorilla, amely két lábra állva szelfizett gondozóival a múlt hétvégén a Kongói Demokratikus Köztársaságban lévő Virunga Nemzeti Parkban. A park Instagram- és Facebook-oldalán szombaton közzétett fotó pillanatok alatt bejárta az internetet.

Fotó: Facebook

„Elengedtük őket séta közben, hogy nyugodtak legyenek, viszont érdekelte őket, hogy mi történik körülöttük. Egyszer csak felálltak, én meg elővettem a telefonomat, mert nem akartam elszalasztani ezt a kivételes lehetőséget" - idézte fel a fotót készítő Mathieu Shamavu, a parkon belül működő, az árván maradt hegyi gorillákról gondoskodó Senkwekwe Központ munkatársa.

„Amikor meglátták, hogy előveszem a telefonomat, abbahagyták, amit épp csináltak, és a kamerába néztek" - tette hozzá a vadőr.

 A két nőstény gorillát, Ndakazit és Ndezét 2007 óta nevelik a Senkwekwe Központ gondozói. Az akkor még kölyök állatok családját orvvadászok ölték meg.

A Közép-Afrika vulkanikus hegységei között elterülő parkban él a világ hegyi gorilla (Gorilla beringei beringei) populációjának több mint fele. A veszélyeztetett hegyi gorilla a keleti gorilla három alfajának egyike. Az állatokra komoly fenyegetést jelentenek az orvvadászok és a fegyveres csapatok.

Mivel az állatok fiatalkorukban kerülnek a központba, ezért a gondozóiktól lesnek el mindent. „A viselkedésüket tekintve szeretnek utánozni mindent, ami körülöttük történik, mindent, amit csinálunk" - mondta Shamavu.