39 kisiskolást sebesített meg egy késes támadó Kínában

2020. június 4., 16:44

Szerző:

Egy késes támadó 39 embert megsebesített egy általános iskolában a kínai autonóm Kuanghszi-Csuang régióban.

A CNN alapján a hvg.hu számolt be arról, hogy

a sebesültek között 37 hat és tizenkét év közötti gyerek van, akik enyhe sérüléseket szenvedtek, két felnőttön viszont súlyosabb sebeket ejtett a késelő.

A rendőrség azt közölte, hogy letartóztatták az egyetlen gyanúsítottat, aki a Global Times szerint biztonsági őrként dolgozott az iskolában.

Kína túlnyomó részén a héten kezdődött meg ismét a tanítás az iskolákban, miután a koronavírus-járvány idején az oktatás az interneten zajlott.

Fotó: Yu Wei/Pixabay

Az elmúlt években több esetben váltak támadások célpontjává Kínában az óvodák és általános iskolák. 2019 novemberében a Kína délnyugati részén fekvő Jünnan tartományban egy férfi maró anyaggal fújt le gyerekeket, több mint ötvenen égési sérüléseket szenvedtek. Szeptemberben egy 40 éves férfit őrizetbe vettek, miután a közép-kínai Hupej tartományban késsel támadt egy általános iskola diákjaira, nyolc gyerek halálát okozva, további kettőt megsebesítve. Tavaly április elején pedig a szintén közép-kínai Honan tartományban tartóztattak le egy óvónőt, aki a gyanú szerint mérget kevert a gyerekek kásájába, 23 gyerek szorult kórházi ellátásra.